El diari britànic Financial Times continua parlant de Carles Puigdemont com a president. Els efectes de l'article 155 aplicat pel govern espanyol no semblen haver arribat al Regne Unit. El rotatiu anglès obre la seva edició digital amb la notícia de la declaració d'aquest dissabte del mandatari català i explica que Puigdemont ha fet una crida a fer una oposició pacífica.

D'altra banda també explica que, segons el president, cal defensar la nova república catalana amb "un sentit de responsabilitat cívica". En el discurs realitzat aquest migdia a la delegació del Govern a Girona, el president també s'ha referit a l’activació de l'article 155 com una “agressió premeditada a la voluntat dels catalans que de manera molt majoritària i al llarg de molts anys ens hem sentit nació d’Europa”. 

Puigdemont ha remarcat la importància del civisme davant aquesta situació i ha demanat "perseverança, paciència i perspectiva", ja que l'etapa en què hem entrat, ha dit, "s'ha de continuar defensant amb un incansable sentit cívic i compromís pacífic. Ha apel·lat a la maduresa del país per no desviar-se de l'objectiu principal, ates que si es continua amb aquesta actitud, "sense violència, sense insults, de manera inclusiva”, Catalunya hi sortirà guanyant.