El diari britànic Financial Times ha advertit que l'euroordre dictada per Espanya contra el president Puigdemont i els consellers exiliats ha tornat a posar Catalunya "al centre del debat europeu".

"La detenció diumenge de Puigdemont a Alemanya ha posat el seu cas legal al mateix cor d'Europa, i ha deixat que siguin els jutges del Nord d'Alemanya els que estudiïn les proves abans de decidir si l'extradeixen a Espanya. La qüestió catalana va dominar les portades de dimarts al matí en l'Estat més gran de la UE. El partit alemany d'esquerres die Linke ha titllat de "vergonyosa" la detenció de Puigdemont", ha afegit.

El diari apunta que fins ara el president Puigdemont havia "fracassat" en l'objectiu de convertir la lluita per la independència en una "causa europea", per superar l'estadi d'una "disputa interna espanyola". Ara ho estaria aconseguint, almenys mentre no l'extradeixin.

Financial Times recorda que, a més d'Alemanya, el debat s'ha estès al Regne Unit i en concret a Escòcia, "un altre dels punts de tensió independentista a la UE" per l'euroordre contra la consellera Clara Ponsatí.

"Passi el que passi, els independentistes poden celebrar ara el seu retorn als titulars. El debat sobre Catalunya està en ple ascens a Europa, justament on volen els independentistes", conclou.