Maria Dantas, una de les noves diputades d'ERC al Congrés dels Diputats, s'ha situat al focus mediàtic de Brasil. Dantas és brasilera i és coneguda al seu país per criticar les polítiques del president ultradretà Jair Bolsonaro.  

El nomenament de la diputada independentista va atraure l'atenció d'un gran nombre de mitjans brasilers i també d'un dels fills de Bolsonaro: Carlos Bolsonaro, que, com el seu pare, es dedica a la política i és regidor de Rio de Janeiro. 

Dantas, en una entrevista a un diari brasiler, va condemnar que "patim censura i tenim presos polítics". La diputada d'ERC es referia a l'estat espanyol però Carlos Bolsonaro es va donar per al·ludit:

"Després que el president del Brasil hagi reafirmat per enèsima vegada que dona suport a la llibertat de premsa mireu que diu aquest diari", apuntava en una piulada referint-se a l'entrevista que havia concedit Maria Dantas. "No és necessari censurar, aquesta classe de comportaments ja els autodestrueix", afegia el fill del president del Brasil.