La proposta que el PSC debatrà en el seu proper congrés dirigida a canviar el model d'immersió lingüística beneficia, segons l'humorista Òscar Andreu, només al castellà. 

Així, la reforma el que busca, segons Andreu, és acabar amb el català. "Apel·len al bilingüisme per protegir, no la llengua minoritzada, sinó una llengua que aquí entenen i parlen la majoria de ciutadans, de teles, de plataformes, de pel·lis, de youtubers, d’instagramers, de cançons, de dibuixos animats, de diaris, de jutges, de policies", ha escrit al seu compte de Twitter.

Andreu també assimila el procés actual a la repressió lingüística exercida durant el franquisme. "Qualsevol diria que volen acabar la feina de liquidació i substitució que va intentar dur a terme el règim de Franco", ha apuntat.

La proposta del PSC d'un nova política lingüística a l'ensenyament a Catalunya que trenca amb la immersió ha aixecat una intensa polseguera arran de l'esquerda que representa en el consens clau per a l'èxit d'aquest model durant dècades. El nou plantejament socialista apareix formulat en els documents elaborats de cara al proper congrés del partit, on es proposa fer "de la diversitat lingüística a Catalunya un actiu", "defensant el català i el castellà a través d'un model plurilingüe a l'escola amb la flexibilitat que la realitat sociolingüística present al nostre país exigeix", afegeix.