L'Ajuntament de Figueres ha retirat la pancarta a favor de l'autodeterminació i la instal·larà a l'edifici del costat, d'un particular. El consistori ha arribat a un acord amb el propietari i ha atès així el requeriment de la Junta Electoral de la zona que l'instava a treure tots els símbols, llaços grocs i estelades dels edificis municipals. La pancarta defensa en un escrit en anglès que "l'autodeterminació és un dret, no un delicte". L'acord de la junta feia extensiva la petició a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà i el Consell Comarcal. De moment el del Port de la Selva ha presentat recurs al·legant falta de "motivació" i de "concreció" en el requeriment i Castelló d'Empúries ha anunciat que també recorrerà contra la decisió.

Figueres ha atès el requeriment que la Junta Electoral de la zona va fer dilluns i ha retirat la pancarta que hi havia al balcó de l'Ajuntament a favor de l'autodeterminació. Fonts municipals han anunciat la decisió aquest matí i han avançat que la pancarta s'instal·larà en un edifici d'un particular —amb qui l'equip de govern ha arribat a un acord— que hi ha just al costat del consistori.

La Junta Electoral va comunicar fa dos dies als ajuntaments de l'Alt Empordà i el Consell Comarcal que tenien 48 hores per treure "tots els símbols" dels edificis consistorials. Entre aquests símbols hi ha pancartes a favor dels presos, llaços grocs i estelades.

L'acord és fruit de la denúncia que Ciutadans va fer contra l'Ajuntament de Figueres però que l'organisme va fer extensiva a la resta de consistoris i el Consell Comarcal, tot i que aquest ens i alguns ajuntaments com el de Roses no tenen cap element d'aquesta mena a les façanes.

Recursos en contra

De moment l'Ajuntament del Port de la Selva ja ha presentat recurs contra l'acord perquè considera que hi falta "motivació" i "concreció". El de Castelló d'Empúries farà el mateix. En aquest consistori hi ha una pancarta de suport als presos, llaços grocs i una estelada. El seu alcalde, Salvi Güell, ha avançat que argumentaran els mateixos motius que ha al·legat el Port de la Selva.

Girona i Salt, també

La Junta Electoral de la zona també va donar ahir 48 hores als ajuntaments de Girona i Salt (Gironès) perquè treguin les pancartes i els llaços dels consistoris. L'organisme, en canvi, va desestimar la petició del PPC d'obligar a despenjar aquests símbols i les estelades d'altres equipaments municipals i dels carrers.