El segon diari francés, Le Figaro, especula sobre si Manuel Valls es convertirà en el ministre que substituirà Josep Borrell i es posarà al capdavant del Ministeri d'Afers Exteriors. El rotatiu francés es fa ressò sobre la notícia del portal Moncloa.com que aquesta setmana assegurava que el regidor de l'Ajuntament de Barcelona havia iniciat negociacions amb el PSOE.

Le Figaro considera que les posicions proeuropees i antiindependents de Manuel Valls agradarien als líders del PSOE, però que la seva fama a Europa podria eclipsar el president, Pedro Sánchez.

El diari francés explica als seus lectors que la notícia sobre la possibilitat de ser ministre ha arribat després que Ciutadans trenqués amb Valls pel seu suport a Ada Colau. De la mateixa manera, destaca que dilluns passat Valls va respondre Cs i va titllar els dirigent de la formació unionista d'"irresponsables" i els va acusar de "pactar amb l'extrema dreta de Vox per guanyar ajuntaments".

El rotatiu recorda que Moncloa.com va parlar d'un sopar entre Valls i dirigents socialistes per donar els primers passos per integrar Valls al capdavant del Ministeri. Le Figaro creu que Valls seria una bona opció per a Sánchez per la seva posició "molt proeuropea" i "per la seva crítica al moviment independentista".