El president del diari ARA, Ferran Rodés, ha manifestat en un article que "la DUI és una trampa colossal" que només podria arribar a satisfer els independentistes "que tenen pressa". Segons el president del rotatiu, una declaració unilateral posa "en un carreró sense sortida al president Puigdemont i a tots els catalans".

D'altra banda, està convençut que alguns sectors del Govern espanyol busquen aquest tipus de declaració "per poder intervenir el moll de l'os de la societat catalana" i que aquest hauria de ser un motiu suficient per no pensar en la DUI. 

A més a més, considera que la declaració també "seria desobeir Europa, un àrbitre que ha demanat públicament al president que no ho faci". Rodés assegura que una DUI comportaria que Puigdemont deixés de ser "el president de tots" i que Catalunya perdés el seu autogovern "per molts anys".

En aquest article, el president de l'ARA exposa els arguments contra la DUI com la "violència" i "la via penal que l'estat podria utilitzar contra qualsevol ciutadà i institució suposadament independentista". El segon argument que dona Rodés és "la majoria social que l'independentisme es pensa que té", ja que segons l'autor de l'article aquesta majoria només existeix al Parlament. 

Rodés també pateix per la "unió social" amb Espanya perquè indica que el dia 1 d'octubre va "quedar colpejada", i una DUI crearia un impacte negatiu en aquesta unió. 

Finalment, apel·la a la "no violència i la defensa dels drets democràtics". "Si el president tria conservar l’autogovern, s’erigirà en el principal garant de la pau social i els drets democràtics a Catalunya, i de la seguretat física i material de tothom", diu Ferran Rodés que afegeix que si Puigdemont tria la no DUI deixarà clar que com a líder no renuncia a res.