L’aplicació definitiva de l’article 155 serà una espècie de cop d’Estat. Així ho ha denunciat l’exconseller Ferran Mascarell, delegat de la Generalitat a Madrid, en declaracions a Catalunya Ràdio. “És una mena de cop d’Estat des del propi Estat, contra el propi sistema autonòmic”, ha sostingut. “Aquest estat ja no ens funciona”.

En aquest sentit, Ferran Mascarell ha assenyalat que no sap quines mesures s’acabaran prenent, més enllà del que han avançat els mitjans de comunicació, però “segur que no són positives per la resolució del conflicte”. Ha denunciat que “l’Estat està en mans d’una elit relativament petita que no engloba les demandes i exigències dels catalans”.

L’exconseller, com a exmilitant del PSC, també s’ha referit al paper dels socialistes catalans. “El PSC s’ha convertit en una formació política que pràcticament diu, fa, pensa i mira exactament com el PSOE: molt poc en favor dels interessos dels ciutadans de Catalunya”, ha criticat Mascarell. “Com a militant històric del partit, el seu paper em fa una enorme angúnia”.