El general Fernando Aznar Ladrón de Guevara ha estat designat pel govern espanyol com a nou inspector general de l'Exèrcit de Terra, en substitució de Ricardo Álvarez-Espejo, que es va acomiadar del càrrec l’1 de març després de passar a la reserva.

Aznar prendrà possessió el 6 d’abril a Barcelona i es convertirà en la nova cara visible de l’exèrcit espanyol a Catalunya, ja que el càrrec d’inspector general comporta el paper de representant institucional de les Forces Armades a Catalunya, a més de l’Aragó, la Rioja i Navarra.

En l'acte de presa de possessió, la cerimònia estarà presidida pel cap d'Estat Major de l'exèrcit, el general de l'exèrcit Jaime Domínguez Buj.

Aznar, de la XXXVI promoció de l'Acadèmia General Militar, ha ocupat destinacions operatives en diferents unitats de muntanya i ha estat el màxim responsable d'un Batalló del Regiment de Caçadors de Muntanya Galícia 64.

Assessorament a l’Estat Major de l’exèrcit

A més, ha ocupat llocs d'assessorament en l'Estat Major de l'exèrcit, Estat Major conjunt de la Defensa i en el Quarter General del comandament aliat de l'OTAN per a operacions. El nou tinent general també s'ha dedicat a l'ensenyament com a cap d'estudis de l'Acadèmia General Militar i director de l'Acadèmia d'Infanteria.

Ha estat comandant general de les Balears i la seva última destinació ha estat la Direcció d'Aquarterament a Madrid, òrgan subordinat a la Inspecció General de l'exèrcit. Al llarg de la seva carrera ha obtingut diverses condecoracions i ha participat en la missió internacional de Bòsnia.