La millor defensa és un bon atac. El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández, ha carregat contra els responsables de la filtració de "fragments de conversa descontextualitzats" amb l'únic objectiu de desprestigiar-lo a cinc dies de les eleccions. Fernández assegura que ell i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, són les úniques víctimes d’una conspiració que busca debilitar el PP i els instruments de l’administració que lluiten contra la corrupció.

Fernández Díaz, que ha comparegut davant un allau de periodistes a Viladecans, ha dit que no pensa dimitir i que és un despropòsit que li ho demanin. “No els faré el favor de dimitir”, ha reblat.

Rajoy no ho sabia

El ministre reconeix haver-se reunit al seu despatx en dues ocasions amb el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, dies abans de la consulta del 9-N però nega que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, n’estigués al cas. És en aquest punt que ha insistit que la filtració de les converses està descontextualitzada i que, quan en la gravació se sent a Fernández dir que Rajoy està al càrrec de tot, no es refereix a cap conxorxa.

També ha negat que l'objectiu de la conversa fos intentar buscar casos de corrupció que poguessin embrutar la imatge dels partits independentistes. Segons el ministre, l'objectiu era la lluita contra la corrupció en termes generals.

Puigdemont no està a l'alçada

"El que crec és que no està a l'altura del seu càrrec". Així ha contestat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aquest matí ha demanat que retirés la seva candidatura a les eleccions del 26-J. Crítiques que ha fet extensives a la resta de partits que han demanat la seva dimissió.