Guillermo Fernández Vara ja ha anunciat que el 28-M serà l’últim cop que es presenta en unes eleccions autonòmiques a Extremadura. El 28 de maig estarà en mans dels ciutadans extremenys, però, permetre que revalidi per segona vegada el seu càrrec i que, per tant, sigui el president d’aquesta comunitat autònoma durant tres mandats. Ara bé, les enquestes pronostiquen que el líder del PSOE en aquest territori necessitarà el suport de la coalició formada per Podemos i Izquierda Unida per tornar a ser investit president d’Extremadura.

Eleccions a Espanya 2023: quan i on hi ha municipals, autonòmiques i generals aquest any?

El president extremeny acostuma a dir que té més sort a les urnes que a les enquestes. Si és així, el seu objectiu seria el de repetir la majoria absoluta que actualment el manté al càrrec. Però si les enquestes que s’han anat publicant en les darreres setmanes van ben encaminades, no aconseguiria obtenir l’actual nombre de 34 diputats socialistes al parlament extremeny. Els quatre diputats que algunes enquestes atorguen a Podemos serien imprescindibles per a Fernández Vara, ja que sondejos com el d’NC Report o Key Data calculen que aconseguiria uns 30 diputats. La suma de PP i Vox amenaça en ser superior que la del PSOE. Les mateixes enquestes pronostiquen, també, una desaparició de Ciutadans al Parlament. Serien els populars qui més vots de la formació taronja s’emportarien.

A principis d’any Fernández Vara va fer una intervenció en un acte del PSOE a Mèrida en el qual va voler insistir en la “importància” de les eleccions del 28-M. Segons ell, en les eleccions autonòmiques del 28 de maig no només estaran en joc els pròxims quatre anys d’Extremadura, sinó també els propers 25. “No ens podem permetre el luxe de creure que les decisions no són importants”, va manifestar el president extremeny. A banda d’assegurar que es pren les pròximes eleccions amb “il·lusió”, va destacar la importància de l’estabilitat política, ja que ha permès el govern d’Extramdura a dedicar-se a “fer “la major transformació legislativa que s’havia fet mai”.

Les últimes eleccions de Fernández Vara a Extremadura

A més, el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, va afirmar ja durant la precampanya electoral que aquestes seran les seves últimes eleccions autonòmiques com a candidat. "El valor més important en la política és saber fer bons diagnòstics", una capacitat que ve donada per l'experiència i la perspectiva, va dir el cap de l’executiu extremeny en una entrevista a EFE.

Com sol·licitar el vot per correu per a les eleccions municipals 2023?

En aquella entrevista va aconsellar als qui acabaran triant el seu substitut al capdavant del PSOE d’Extremadura apostar per algú que s'assembli el menys possible" a ell i amb capacitat per "fer bons diagnòstics". Per últim, va afegir que a les empreses sempre ha d'haver-hi algú amb "la perspectiva d'on venim".