El ministre de l’Interior en funcions i cap de llista del PP, Jorge Fernández, ha advertit el candidat dels socialistes, Pedro Sánchez, que si continua comportant-se de forma “sectària” no aconseguirà ni presidir el govern d’Espanya ni ser el cap de l’oposició: “Serà el primer secretari general del PSOE que serà un Ni-Ni: ni cap del govern ni cap de l’oposició”.

Fernández ha fet evolucionar el sobrenom amb el qual, durant tota la campanya, s’ha referit a Pedro Sánchez, a qui al·ludia fins avui, com el Dr. No: “El del no, no, no a Rajoy, quina part del no, no ha entès”, afirmava en referència al veto al pacte amb Rajoy del partit socialista durant la legislatura fallida.

PSOE-Podemos- Syriza

En un acte a l’Hospitalet davant un centenar de militants del partit, bona part d’ells jubilats, Fernández ha dibuixat un PSOE còmplice de l’independentisme i ha explicat que els socialistes van acabar cedint senadors a Esquerra perquè “tingués més temps i recursos al Senat” per difondre el missatge independentista.

Amb una audiència clarament espanyolista, Fernández Díaz no ha dedicat ni un minut a criticar el Govern i ha passat directament de l’atac als socialistes espanyols a l’atac a Podemos, a qui ha definit com la confluència espanyola de Syriza. “A Espanya no ens podem permetre això, abaixar les pensions entre un 20-30%, el desmantellament del sistema del benestar... A la plaça Síndagma d’Atenes hi ha sovint conflictes on ha d’intervenir la policia. A Espanya això s’ha d’evitar”. I ha afegit que “cap pensionista ha perdut poder adquisitiu a Espanya”.

“Tot això està en joc”, ha advertit el ministre en funcions i encara ha insistit: “Uns ens proposen tirar enrere, els altres convertir-nos en Grècia o, encara pitjor, Veneçuela”.