El ministre i candidat del PP per Barcelona el 26-J, Jorge Fernández Díaz, ha retret al candidat de Ciutadans, Albert Rivera, que exporti els mètodes de la CUP -la vetocràcia- a la política espanyola i ha advertit, en clara referència a la política catalana, que aquesta no és una bona pràctica.  

"Està vetant, i vetant el senyor Rajoy i es permet, fins i tot, opinar sobre qui del PP els agrada o no per pactar-hi", ha criticat i ha afegit que, el que recomana a Rivera i als seus és "humilitat" i que deixin de "levitar", perquè "abans que ell hagués nascut ja existia el PP". "Un partit que no permetrà que ningú li digui qui ha de ser el seu candidat des de fora del partit. Si creuen que el PP cedirà als seus vetos, estan molt equivocats. Convindria que ho interioritzés perquè s’endurà un desengany", ha rematat.

Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions a la serra de Collserola, on ha compartit un cafè amb membres de les Noves Generacions. "El PP té autoestima, dignitat i no permet que el dirigent del quart partit li digui al guanyador de les eleccions quin dirigent li agrada. Una mica d’humilitat i modèstia no li aniria malament al senyor Rivera", ha reiterat.