El portaveu del PP català al Parlament, Alejandro Fernández, ha titllat aquest dimarts el procés de “contradictori i antidemocràtic” fent referència a l’actuació de Junts pel Sí i la CUP en el marc de la Comissió Santi Vidal.

La Comissió Santi Vidal va ser creada per demanar explicacions a Junts pel Sí sobre les declaracions de l’exsenador d’ERC Santi Vidal, en què assegurava que el Govern estava recollint dades fiscals dels catalans de manera il·legal. A l’inici de la comissió, Junts pel Sí va anunciar que retirava el seu pla de treball i posteriorment va vetar, juntament amb la CUP, les sol·licituds de compareixença de la resta de forces polítiques.

“Els mateixos que diuen que el Parlament ha de debatre de tot, són els primers que es neguen a parlar del cas Vidal”, ha afirmat Fernández. En aquest sentit, ha titllat el procés de ser "antidemocràtic i contradictori" i han demanat empara a la Mesa de la comissió, presidida pel diputat de Cs Jean Castel, per tal que defineixi quins han de ser les properes passes a seguir.

Si es dóna per finalitzada de manera oficial la comissió, els populars remetran aquest mateix document a la Mesa del Parlament al·legant que es vulnera un article del reglament que estableix, segons afirma Fernández, que les comissions han de tenir un pla de treball. “Esgotarem totes les vies perquè aquesta comissió pugui acabar la seva feina i aprovar unes conclusions”, ha advertit.