El cap de llista del PP per la circumscripció de Barcelona a les eleccions del 26-J, Jorge Fernández, ha dit en un acte amb militants populars a Castelldefels, que "els pactes antinatura" -com el que va expulsar al PP de les alcaldies de Castelldefels i Badalona- inciten a l'odi i la violència contra el PP.

El també ministre de l’Interior en funcions ha denunciat els insults que va rebre Alícia Sánchez Camacho ahir, mentre passejava pel mercat de Vic, i ha insistit que aquest tipus d’agressions verbals són un delicte tipificat pel codi penal. El partit valora presentar una denúncia.

“La incitació a l’odi és un delicte i, encara més, si deriva en violència. Alguns diuen que això és un oasi. Està clar que és perquè ells no ho pateixen. No ens callaran”, ha advertit.

Complicitat de PSC i CDC

“Això no passa per casualitat”, ha afirmat el candidat que ha afegit que, a Catalunya, “uns apunten i altres executen. Normalment la CUP executa però hi ha altres, fariseus, sepulcres blancs, que són els que apunten”, ha remarcat en clara referència a CDC i PSC.

En aquest punt ha reprès l’exemple de Castelldefels i Badalona. “Quan 10 formacions polítiques només tenen en comú fer fora el PP, s’està incitant a l’odi i a la violència contra el PP. I no ho consentirem”, ha reiterat.

El pacte del Tinell

Jorge Fernández s’ha remuntat al pacte del Tinell -subscrit per PSC, ERC i ICV-EuiA- que va aflorar el primer tripartit i que, segons el ministre, va ser el primer “cordó sanitari” contra el PP a Catalunya. Ara, segons Fernández Díaz, el PSC ha fet el mateix a Badalona i Castelldefels.  

“Aquí a Catalunya ja tenim experiència, en aquest tipus de pactes radicalment antidemocràtics”, ha apuntat en referència, en aquest cas, a la situació que es podria donar després del 26-J amb una aliança PSOE-Unidos Podemos.