El portaveu del PP català al Parlament, Alejandro Fernández, ha titllat els partits independentistes "d'autèntics demofòbics" i els ha comparat amb els ultres finlandesos i el moviment d'independència italià encapçalat per Umberto Bossi.

Fernández ha comparegut aquest dimecres en el marc de la sessió de control al Govern i ha preguntat al vicepresident, Oriol Junqueras, si considerava que França, Alemanya o Noruega eren països demofòbics "per tenir la mateixa constitució que Espanya". Amb aquesta pregunta, el portaveu popular ha volgut respondre a les crítiques que s'han fet durant els últims dies cap al Govern espanyol, en què se'l ha titllat de demofòbic per no permetre el referèndum. 

Per aquest motiu, Fernández ha exposat una llista de països que tampoc avalen la celebració d'un referèndum i ha destacat Espanya com "una de les millors democràcies del món".

En referència al Govern, ha assegurat que s'inspira en els ultres finlandesos o Umberto Bossi que, segons ha explicat, subratllava que "Roma els robava i que Itàlia no era democràtica". "Només hi ha dues possibilitats: estar al costat de les grans democràcies que no permeten un referèndum o, la posició que estan adoptant, d'autèntics demofòbics".

Davant les crítiques, el vicepresident ha destacat que tots aquests Estats accepten el principi democràtic que reclama Catalunya i ha recriminat al Govern espanyol l'aprovació de l'Amnistia Fiscal, declarada inconstitucional, que permet "el frau massiu".

"Els ciutadans del regne d'Espanya amb nosaltres sempre tindran un millor aliat que amb vostès", ha conclòs Junqueras.

"No és vostè l'última galeteta del paquet"

En la seva segona intervenció, Fernández s'ha queixat que el vicepresident no li hagués respost la pregunta. "Vostè va primer a les enquestes, però això no el fa un ser especial. No és vostè l'última galeteta del paquet", li ha etzibat el portaveu popular entre els riures dels diputats.

Després de la dura intervenció de Fernández, Junqueras li ha respost: "El felicito perquè estic segur que ha fet la intervenció amb el màxim rigor amb què ha estat capaç".