El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández, ha atiat la polèmica sobre la gestió política i policial dels aldarulls de Gràcia.

En un acte informatiu a la ciutat de Barcelona, Fernández Díaz ha alertat que els responsables dels violents aldarulls al barri de Gràcia "han importat tàctiques de la kale borroka, de quan ETA estava operativa i assassinava". 

El ministre en funcions, aquest matí a Barcelona

Partidari de la línia dura

El ministre en funcions és partidari de no fer ni una concessió amb els violents i ha advertit que "a diferents presons espanyoles, encara hi ha persones que compleixen condemna pels atemptats de kale borroka, que han estat jutjats per l'Audiència Nacional", i que eren disturbis molt similars als de Gràcia.  

El ministre en funcions ha anat més enllà i ha assenyalat que el procés independentista no només s'ha convertit en referència de "l'antiga Batasuna al País Basc, sinó que s'han importat als carrers de Catalunya les tàctiques de guerrilla urbana de la kale borroka". 

CDC i Esquerra, còmplices

Jorge Fernández també ha dit que CDC i Esquerra són còmplices dels violents per haver anteposat el procés independentista a la seguretat dels catalans, i ha recordat que el compliment de la llei no és negociable i que cal mà dura, "una actuació policial contundent", per acabar amb els violents. 

El també candidat del PP a les eleccions del 26-J ha aprofitat per criticar que l'estabilitat del Govern depengui de la CUP –"el partit que dóna suport als okupes– i ha remarcat que la negociació sobre els pressupostos, coincideix amb els aldarulls de Gràcia.