El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha incendiat aquest matí les xarxes després de fer unes polèmiques declaracions on vinculava ETA amb els pactes de govern entre PSOE i Podemos, amb el suport del PNB.

En una entrevista a la Cadena Cope el ministre ha afirmat que ETA desitja un govern entre aquests partits i ha afirmat que hi ha una "agenda oculta" darrere el pacte, que contemplaria mesures d'apropament dels presos d'ETA al País Basc i un nou estatut basat en la bilateralitat.

"Hi ha una agenda oculta, no en tinc cap dubte, perquè el PNB no dóna suport gratis a ningú". Així de contundent s'ha expressat el ministre, que també ha assegurat que aquest pacte seria "letal per Espanya". A més, ha remarcat que la victòria de Podemos al País Basc va ser, segons el ministre, "pel vot de l'esquerra abertzale".

PSOE i Podemos carreguen contra el ministre

No han trigat en començar a caure-li critiques de la resta dels partits. "Li demano al ministre de l'Interior que es preocupi per la seguretat dels espanyols, i no per la seguretat del PP, la seva pròpia i la de Rajoy", ha manifestat Trevín als passadissos del Congrés en ser preguntat per aquestes paraules.

A més, Trevín ha volgut subratllar que el PSOE "sempre" ha estat al costat dels "pactes antiterroristes" i ha remarcat que aquest tipus de declaracions "no són bones" ni per a la seguretat ni per a lluita contra el terrorisme.

En la mateixa línia s'ha manifestat també el portaveu d'Interior i secretari de Relacions amb la Societat Civil de Podemos, Rafael Mayoral, que ha titllat absolutament impresentables" les declaracions de Fernández Díaz que, en la seva opinió, "es qualifiquen per si mateixes".

Díaz es reafirma

"No he de rectificar res". Així de ferm s'ha mostrat el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, aquest migdia al ser preguntat per si pretenia rectificar les seves paraules on vinculava ETA amb els pactes de govern entre PSOE i Podemos, amb el suport del PNB.

Lluny de fer-ho, el titular d'Interior en funcions ha assegurat que no té "res" de rectificar, sinó que més aviat ho ratificaria.