Jorge Fernández Díaz, bandera espanyola/QS

Cerimònia a les dependències centrals del Cos Nacional de Policia a Barcelona. Aquest matí, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presidit l'acte de "concessió d'ús de la bandera espanyola" als efectius desplegats a Catalunya. És l'única prefectura superior, llevat de Madrid, que pot lluir aquesta bandera en actes protocol·laris. I un senyal més, per al Ministre, de la necessitat de mantenir la pluralitat de forces policials a territori català.

“Catalunya necessita la presència de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, ja que molts aspectes quotidians de la tranquil·litat, benestar i seguretat dels catalans depenen d'unes tasques de seguretat que el model policial espanyol els encomana en exclusiva", ha sentenciat Fernández Díaz marcant de manera clara el territori que li pertoca al CNP i, de pas, a l'Estat.

Simbolisme de la "rojigualda"

L'acte, carregat de simbolisme enmig del procés català, ha servit al ministre per insistir en la idea que "ser català és de les millors maneres de sentir-se espanyol". "Aquesta bandera, i més a Catalunya, simbolitza la nació, la unitat amb la resta de la pàtria i els valors de la Constitució", ha exclamat Fernández Díaz. Així mateix, ha assegurat que la 'rojigualda' és el símbol de la "uniformitat de tot l'Estat" i del compliment de l'imperi de la llei que garanteix la Constitució.

Compromís històric dels catalans amb la Constitució

Per altra banda, el també candidat del PP per Barcelona a les espanyoles, ha recordat el "compromís" de Catalunya amb la Constitució. Per al ministre, el fet que Miquel Roca i Jordi Solé Tura van ser pares del text li atorga una pàtina de catalanitat que només hauria estat entesa pels votants catalans del 78. "Va ser la comunitat on més suport va obtenir", ha assenyalat el ministre.

Picada d'ull als Mossos

Fernández Díaz també ha aprofitat l'avinentesa per treure pit apuntant que des del 2004 no s'ha registrat cap atemptat gihadista a Espanya. Un mèrit que ha apuntat tant a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat com, de retruc, als Mossos que ja ha donat per fet que s'integren en la comissió d'avaluació d'amenaça terrorista.

Convidats, salves i el "Banderita tu eres roja, banderita tu eres gualda"

La cerimònia ha tingut els rituals de les desfilades marcials. Himnes, banderes i autoritats. Des del ministre, al president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol; el portaveu popular Enric Millo; Francisco Costa, de C's;  el director general de la Policia, Ignasi Cosidó; el seu homòleg català, Albert Batlle; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna; l'inspector general de l'Exèrcit, el cap superior del CNP a Catalunya, Sebastian Trapote i el cap de la Guàrdia Civil, el general de Divisió, Ángel Gozalo i d'altres noms de l'administració de l'Estat a Catalunya. La "padrina de l'acte" ha estat la dona del propietari de Freixenet, Pilar Pastor Nieto, i la bandera l'ha lliurada Miquel Cornet, delegat del govern a la Zona Franca. L'acte ha acabat amb salves d'una unitat de la policia i el cant "Banderita tu eres roja, banderita tu eres gualda".