En el seu dia van treballar plegats al Ministeri de l'Interior. Avui estan totalment enfrontats. Aquest divendres s'ha viscut a l'Audiència Nacional un tens acarament entre les versions de l'exministre Jorge Fernández Díaz i qui va ser el seu número dos Francisco Martínez. Segons informen fonts judicials, el primer ha tornat a negar haver tingut coneixement de l'operació Kitchen, la trama per espiar i robar documents comprometedors a Luis Bárcenas. El segon ha insistit en el seu relat: va trucar-li per saber de l'operatiu i té missatges guardats que proven que el seu superior estava al cas de tot. El jutge va demanar aquest cara a cara davant les versions contradictòries que s'han mantingut. Fernández Díaz no ha entregat el mòbil de quan era ministre, malgrat que l'hi havia demanat el magistrat.

Ara fa dues setmanes, Jorge Fernández Díaz va declarar que va saber de l'espionatge a Luis Bárcenas "per la premsa". També va desmentir haver enviat els missatges que se li imputen, en contradicció amb la declaració del seu ex-número dos, Francisco Martínez. El magistrat instructor, segons fonts judicials, va mostrar-se perplex: "No s'assabentava vostè de res".

Aquest cop, Fernández Díaz ha tornat a negar la trucada a Martínez per saber de l'operatiu. "Mai no vaig sentir parlar de Kitchen. No em crec aquest operatiu", ha dit l'exministre. L'exsecretari d'Estat l'ha desmentit: "Em trucaves cada dia a qualsevol hora, fins i tot els caps de setmana". El mateix ha passat amb els suposats missatges, que segons Fernández Díaz "estan manipulats". Davant d'això, segons fonts judicials, Martínez ha replicat: "M'estàs acusant de cometre un delicte? Què soc, un hacker?".

Ara fa dues setmanes, el jutge li va demanar a l'ex-màxim responsable d'Interior que portés el telèfon mòbil que tenia quan era ministre. Però avui, quan li han dit que hauria de deixar el dispositiu a l’Audiència Nacional, Jorge Fernández Díaz ha respost que ni tan sols el duia a sobre. Ha assegurat que aportarà un informe pericial per demostrar que els suposats missatges SMS són “falsos”.

Les acusacions no han agradat gens a Francisco Martínez, que s'ha preguntat en veu alta "què és el que podria haver fet". I ha conclòs de forma contundent: "Estic aquí assegut per tu". L’acarament, que ha durat unes dues hores, ha començat molt tens i ha acabat igual, amb algun breu episodi de cordialitat

55 seguiments

La investigació del cas Kitchen apunta a un presumpte seguiment il·legal per buscar proves i destruir-les en el cas que incriminessin el PP. Segons el magistrat instructor, els “òrgans superiors i directius de l’Administració General de l’Estat” van crear un “operatiu parapolicial” que va actuar, al marge de la llei, “almenys entre els anys 2013 i 2015”. El seu objectiu, aconseguir “material documental comprometedor d’alts dirigents” de Luis Bárcenas, extresorer del PP, i així neutralitzar les amenaces polítiques al govern de Mariano Rajoy. Se li van realitzar fins a 55 seguiments sense ordre judicial, segons les informacions publicades del sumari del cas. El principal objectiu va ser el seu xofer, Sergio Ríos, que hauria cobrat 53.000 euros per robar-li documentació, entre la qual hi ha àudios comprometedors.