La filtració de les converses entre Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, que demostrarien la fabricació de proves incriminatòries contra polítics sobiranistes, pot ser només el principi d'un vendaval de noves dades ocultes que amagarien en realitat un enfrontament a la cúpula del Cuerpo Nacional de Policia.

Almenys aquesta és la tesi que avança el mitjà El Confidencial Digital, que apunta que la jubilació d'Eugenio Pino –que es produeix precisament avui–, director adjunt de la Policia, podria haver estat el detonador de la sortida en vista d'aquestes dades.

Sempre segons aquest mitjà, Pino hauria creat un grup policial destinat principalment a boicotejar el projecte independentista, que hauria dut a terme investigacions com les dels comptes dels Pujol a Suïssa o els moviments de jutges favorables al dret a decidir. En el rerefons de la qüestió de les filtracions més recents hi hauria les picabaralles de Pino amb Marcelino Martín Blas, cap d'Assumptes Interns, que pel seu càrrec té accés a informació sensible.