La CUP hauria influït en el trencament entre BComú i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona. Això és el que sosté el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que en una roda de premsa aquest dilluns ha retret a l'alcaldessa de Barcelona que "no marqui la pauta municipal" i que deixi el control de la capital catalana "als regidors de BComú propers a la CUP". Per això, ha reclamat un ple extraordinari per abordar aquesta "crisi de ciutat", i ha recordat que l'alcaldessa "no dubta a convocar-los per donar suport a les tesis independentistes". "Doncs que ho faci per resoldre aquesta crisi i per demostrar que l'Ajuntament està al servei de la ciutat i no de projectes personalistes i sectaris com el seu", ha deixat anar.

En una atenció als mitjans, el popular s'ha queixat que sigui "l'entorn de la CUP" qui fixi l'agenda municipal, ja que la posició que ha acabat imposant-se és la de regidors com Gerardo Pisarello, Jaume Asens o Eloi Badia. "Ada Colau trenca amb el PSC, enfonsa Barcelona, divideix el seu partit i fa independentisme", ha assegurat.

"La majoria de la ciutadania no em diu que pactem amb Colau, sinó que ens unim per fer-la fora democràticament", ha remarcat. Després que Grup Demòcrata i ERC s'oferissin per afavorir la governabilitat de la ciutat, el popular ha insistit en la seva aposta per construir una alternativa al govern de Bcomú. "El que cal no és que Colau faci fora el PSC del govern, sinó que des de l'oposició fem un esforç per posar la ciutat per sobre de les sigles i fer fora Colau", ha reblat.

Al seu parer, Barcelona "no es construeix sobre el rebuig al 155, sinó sobre alternatives a aquest model de l'esquerra més extrema". També ha aprofitat per recomanar al PDeCAT i a ERC que si volen ser coherents, haurien de trencar els seus pactes amb el PSC a Vilanova i la Geltrú, a Premià de Mar o a l'Àrea Metropolitana.