L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ocuparà aquesta legislatura la presidència de la Comissió d'Exteriors del Congrés dels Diputats. Així ho han anunciat aquest dimarts fonts del PP, que també han apuntat que l'expresident del Congrés Jesús Posada serà el nou president de la Comissió Constitucional, mentre que l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo presidirà la comissió mixta de Seguretat Nacional.

El PP recol·loca d'aquesta manera dos ministres que han quedat descartats en el nou executiu de Rajoy, així com el president del Congrés durant la seva primera legislatura, que va saltar per l'elecció del socialista Patxi López després i que va ser finalment substituït per la també exministra Ana Pastor.

Posada –fins ara president de la Comissió d'Exteriors- substitueix com a president de la Comissió Constitucional l'ara ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. El seu lloc com a president de la Comissió d'Exteriors, que també havia ocupat Josep Antoni Duran i Lleida, ara l'ocuparà Fernández Díaz. L'exministre Margallo es queda amb la comissió de Seguretat Nacional, on assisteixen representants del Congrés i del Senat. 

Rajoy evita d'aquesta manera que els seus dos ministres tinguin continuïtat en les seves àrees de govern. Margallo no presideix Exteriors ni és nomenat president de la Comissió Constitucional, l'òrgan que podria abordar aquesta legislatura la creació d'un grup de treball per a la reforma de la Carta Magna. 

Fernández Díaz, per la seva banda, no ocupà la de Seguretat Nacional, sinó la d'Exteriors, una àrea on fins ara no tenia experiència. Posada –considerat un home negociador i fidel a Rajoy- presidirà la Constitucional, que és la de més pes polític de les tres.