Polèmica a l’Ajuntament de Barcelona entre el líder del PP català al consistori, Alberto Fernández Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest cop pels refugiats. L'origen de la polèmica neix d'una petició de Fernández Díaz que, després dels atemptats contra les esglésies coptes d’Egipte del passat diumenge, va demanar a Colau que “entre les polítiques d’acollida de refugiats de Barcelona es prioritzin els refugiats cristians que fugen de la barbàrie de la guerra i de l’integrisme islàmic”.

El regidor popular recorda el passat mes de febrer passat quan Colau va anunciar que dins les polítiques d’acollida es prioritzarien “aquells refugiats que fugen dels seus països d’origen per la seva condició sexual, gai o d’una altra orientació sexual” i per tant, ara també cal prioritzar “l’acollida d’aquells refugiats cristians que són perseguits per les seves creences religioses”.

La resposta del consistori barceloní davant d’aquesta petició no s’ha fet esperar i ha acusat Fernández Díaz "d'atiar l'odi" i de voler tornar a l'època de les "creuades" amb aquesta petició. Ada Colau, amb un missatge a Twitter, ha demanat a Fernández Díaz que reflexioni i rectifiqui.  

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha qualificat d'"ofensa directa als drets humans més fonamentals" les declaracions de Fernández Díaz i s'ha mostrat molt crítica amb la petició: “Jo no sé si estava imbuït d’un esperit especial de Setmana Santa particular del senyor Fernández Díaz o què li va poder passar pel cap, però és una barbaritat i una aberració”. 

Ortiz li ha recordat al líder del PP català a l’Ajuntament de Barcelona que el que demana és una “il·legalitat” i que “no es pot discriminar ningú per motiu de religió”. 

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha insistit que es vol acollir més i millor i ha remarcat que el “màxim enemic” per poder-ho fer és el govern del PP.