La destitució del president Quim Torra és una “condició urgent i necessària”. Així ho ha assegurat aquest dimarts el president del PPC, Alejandro Fernández, que ha advertit que el cap de l’executiu busca una “insurrecció col·lectiva” perquè “pensa que estem als Balcans dels principis dels 90”. Enfront aquesta situació, ha reiterat que “és imprescindible destituir Torra, amb una moció de censura o el 155”.

En un esmorzar de Nueva Economía Fórum, el líder dels populars catalans ha volgut advertir que el president de la Generalitat “ha demostrat que tot el que anuncia ho intenta complir” i que “quan parlen de la via eslovena, no és una broma”. En aquest sentit, sobre la via eslovena, ha recordat que "va ser una guerra, curta, però una guerra". Davant això, també ha considerat “imprescindible” l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola un altre cop.

És per tot això que, com va fer aquest dilluns el diputat Santi Rodríguez, el dirigent popular ha reiterat la crida a Inés Arrimadas a presentar una moció de censura. Li ha recordat que, pot no guanyar-se al Parlament, però sí a la societat. I ha recordat la que va perdre Felipe González el 1981.

Malgrat tot, Fernández ha alertat també que la resposta contra el suposat populisme independentista no és “més populisme”. En aquests termes s’ha referit a Vox. “Liquidar l’Estat de les autonomies és liquidar els millors 40 anys de la història d’Espanya”, ha assegurat.

El dirigent del PP, que ha tornat a alertar sobre el retorn del “mètode Zapatero” de negociació amb la Generalitat, ha defensat la necessitat de reformes per “clarificar el marc competencial”. En aquest punt, ha defensat que per exemple l’alta inspecció educativa pugui fer complir sentències sobre escolarització en castellà.

Pel que fa a les eleccions municipals, després de la renúncia d’Alberto Fernández, Alejandro Fernández ha negat rotundament que s’integrin a la plataforma electoral de Manuel Valls. S’hi presentaran per separat i estan confiats que passaran del 5% de vots. “Tant de bo després de les eleccions puguem formar un govern de canvi”, ha desitjat.