El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, surt en defensa del seu millor abanderat en la política municipal de Catalunya, Xavier Garcia Albiol. L'alcalde de Badalona ha estat l'últim personatge que ha sortit en l'escàndol dels Pandora Papers per haver tingut una societat al paradís fiscal caribeny de Belice, des del 2005 fins el 2015, amb un compte vinculat des d'Andorra.

Compara Albiol amb Barberà

Malgrat que el mateix Albiol ho ha reconegut però nega que "no li consti que tingués cap activitat", el PP català vol tancar files: "Prudència i rigor. En el passat tenim casos i hem vist com l'honor i la reputació queda destruïda sense haver-se demostrar res", Fernández en declaracions a Aquí Cuní de Ser Catalunya.

I entra en la comparativa: "Em remeto a la pobra Rita Barberà". A més, assegura que el PP ja inclou en els seus partits, "davant la proliferació de la corrupció, també a Convergència", mesures quan s'obre un judici oral perquè "encara tenen presumpció d'innocència però és un pas". I d'Albiol recorda que, ara mateix, no té "cap imputació ni delicte".

Si mirem l'exemple de Barberà, recordem que durant més de dues dècades va ser alcaldessa de València i va morir per sorpresa d'un infart en un hotel de Madrid dos dies després d'haver declarat al Tribunal Suprem com a imputada pel cas que estudiava un possible blanqueig de diners en el finançament de la seva última campanya electoral. 

Moció a Badalona?

Tornant a Badalona, Fernández lamenta que Guanyem Badalona, el partit que lidera la també diputada del Parlament Dolors Sabater, vulgui plantejar una moció de censura i recolzar un nou govern amb el PSC: "Des del primer dia, es dediquen a conspirar per veure si troben l'espai, l'escletxa. És anar en contra de la voluntat dels veïns de Badalona que a les urnes han expressat de manera reiterada que volen que governi el PP a Badalona i l'alcalde sigui Albiol". 

Tot i que la manca d'entesa entre els partits que van possibilitar la investidura del popular podria fer pensar que la hipotètica negociació seria complexa, fonts consultades per El Nacional.cat assenyalen que les possibilitats que el president del grup municipal del PSC, Rubén Guijarro, assumeixi el càrrec són reals.  

Més enllà de si la repulsa a Albiol tira endavant, Guijarro ha considerat que "l'escàndol" de Badalona és "majúscul" i que les explicacions de l'alcalde del PP "fan riure". També ha considerat que l'aparició del batlle als papers de Pandora és "un fet gravíssim" que els veïns de Badalona "no es mereixen". Per això ha dit que si Albiol no està "a l'altura de la ciutat", ho estaran "la resta" de partits.

Fotografia: imatge de recurs d'Alejandro Fernández