El president del PPC, Alejandro Fernández, creu en que la compareixença del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, d'aquest dimecres per explicar la retallada de despesa ordenada per la Generalitat, el també conseller d'Economia i Hisenda només farà de "rondinaire" per "traslladar la seva responsabilitat cap a Madrid".

Des de la Seu d'Urgell i després de reunir-se amb afiliats del partit, el líder popular ha tornat a demanar la dimissió del president Torra i la convocatòria d'unes eleccions per poder "tornar a la normalitat a Catalunya". En aquest sentit, ha insistit en què dissoldre la cambra és l'opció que aplicarien altres països europeus davant, ha dit, la manca de pressupostos i d'una "majoria parlamentària sòlida" que recolzi l'acció de l'executiu català.

Fernández ha instat Aragonès a baixar impostos, mesura per la qual ha dit que s'hi està treballant en comunitats autònomes on governa el seu partit, com ara Madrid o Andalusia. El president del PPC, però, ha vaticinat que la compareixença del vicepresident del Govern, prevista per aquest dimecres, només servirà per "queixar-se constantment", ja que, ha afegit, el també conseller d'Economia i Hisenda és "incapaç de governar Catalunya".

Incendi de la Ribera d'Ebre

El president del PPC també ha volgut manifestar el seu suport a les reivindicacions fetes pels alcaldes dels municipis on, a principis d'estiu, es va produir l'incendi del Segrià i la Ribera d'Ebre, a més del sindicat Asaja. Concretament, s'ha sumat a les seves demandes d'ajuts directes i a la petició de dimissió de la consellera d'Agricultura Teresa Jordà: "No és acceptable que tingui temps per fer-se fotos, suposadament còmiques, faltant el respecte a més de la meitat de la societat catalana dient 'Fuck Spain' i en canvi no tingui temps de rebre als afectats per l'incendi", ha criticat.

La visita de Fernández a la capital alturgellenca ha servit per fer visible que "el PPC no fa vacances" i que treballa per "recuperar una posició central a la política de la Seu d'Urgell". De fet, el líder popular ha explicat que la centredreta hagués pogut obtenir fins a dos regidors al consistori en les passades eleccions del 26-M si el vot no s'hagués fragmentat entre la seva opció i les de Ciutadans i Vox.