El candidat del PPC a les eleccions del 26-J, Jorge Fernández Díaz, ha carregat aquest migdia contra CDC per la “deriva” ideològica que ha pres el partit. “La nova CDC consisteix a pagar el local als okupes i convidar-los a la festa?”, ha preguntat irònicament en un dinar-col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona.

Pressupostos

El popular ha definit com una incongruència que “antigues forces polítiques moderades –en referència a CDC– hagin abraçat a antisistemes i populistes. És una contradicció en si mateixa que els antisistema gestionin el sistema” i ha apuntat que això té conseqüències greus com que els 33.000 MEUR de pressupost de la Generalitat “estiguin en mans de la CUP”. 

Gràcia

El també ministre de l’Interior en funcions ha lamentat “l’espectacle” que està donant Barcelona arran del conflicte al barri de Gràcia i la gestió de l’Ajuntament de la capital catalana que “s’ha convertit en capital dels antisistema i el vandalisme”. El ministre ha advertit que la situació pot “cronificar-se”.

En aquest punt ha recriminat Trias que donés el vistiplau que el consistori pagués el lloguer del Banc Expropiat: “és un salt qualitatiu molt important”. El ministre en funcions ha atribuït el que està passant al fet que alguns "coquetegin" amb la CUP, perquè això fa que les administracions siguin "ostatges dels seus xantatges".

Respecte pels Mossos

Pel que fa a l’actuació policial, Fernández Díaz ha evitat criticar els Mossos i s’ha limitat a insinuar que “si no s'han produït més detencions, és perquè hi haurà alguna cosa que ho expliqui".