El president del PP català, Alejandro Fernández, ha explicat aquest dimecres que estudiaran línies d'actuació de confluència de cara al futur i de reagrupació de "l'espai polític constitucionalista" al voltant del seu partit, en lamentar que hagi quedat minimitzat en el Parlament després de les eleccions del 14 de febrer.

Així ho ha manifestat en una intervenció telemàtica després de la reunió de la direcció del PP català, després que en els comicis no aconseguissin els seus dos objectius: augmentar la seva representació parlamentària, ha passat de 4 diputats a 3, i disposar de grup propi. Per a intentar revertir aquesta situació, Fernández ha anunciat que iniciaran una ronda de contactes amb "totes les entitats constitucionalistes" per a escoltar les seves propostes i per a saber en quins han fallat a l'hora de mobilitzar aquest espai.

També ha explicat que estudiaran línies d'acció de confluència de cara al futur, que no ha revelat, per a reagrupar al voltant del PP aquest espai polític amb l'objectiu de convertir-se "en una alternativa".

La substitució de Serrano

En les pròximes setmanes, el partit reestructurarà el seu comitè executiu amb la substitució de l'antic secretari general, Daniel Serrano, que va renunciar a tots els seus càrrecs després de ser investigat per una presumpta agressió sexual. A més, en cooperació amb la direcció estatal del PP, faran seu el pla d'implantació territorial que es vol impulsar, i mantindran les iniciatives parlamentàries en àmbits com la llibertat educativa, el rebuig a l'ocupació il·legal, la defensa d'una fiscalitat moderada i en seguretat ciutadana, ordre i civisme.

Tot això després d'assegurar que les notícies relacionades amb l'extresorer del PP Luís Bárcenas han condicionat la campanya del seu partit així com la baixa participació en els comicis, la qual cosa ha acabat afectant "el PP i al votant constitucionalista".

Condemna als actes "vandàlics"

També ha aprofitat la seva intervenció per a condemnar "els actes vandàlics i salvatges" esdevinguts en diversos punts de Catalunya per la detenció i ingrés a la presó del raper Pablo Hasél, que van deixar tres detinguts a la ciutat de Barcelona, quatre a Vic, i altres vuit a Lleida.

"Això és incompatible amb les societats occidentals modernes. Tot el nostre suport a les forces i cossos de seguretat de totes les administracions, i exigim que als polítics que siguin diligents i garanteixin la seguretat ciutadana", ha resolt.

Imatge principal: Foto d'Alejandro Fernández. - ACN