El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha reaccionat a la polèmica considerant una ofensa que se l'acusi de conspirar contra alts càrrecs de la Generalitat. 

"Parlar de gravacions és una cosa seriosa. Qui hagi gravat, que respongui ell. Però dir que algú conspira amb el director de l’Oficina Antifrau de la Generalitat, dirigida per un magistrat escollit pel Parlament, en contra d’alts càrrecs de la Generalitat, és una ofensa per aquest magistrat que dirigeix l’Oficina Antifrau. Sincerament, un respecte per a ell i per a mi també perquè dir una cosa així, sincerament, és massa greu", ha afirmat visiblement enfadat.

Així ha contestat a la polèmica que ha esclatat a mitja tarda quan Público ha difós el ministre d'Interior va buscar draps bruts de dirigents d'Esquerra i CDC per perjudicar l'independentisme abans del 9-N. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, ha acusat agents del ministeri de l'Interior d'encarregar la gravació.

El ministre en funcions ha fet aquestes declaracions a un acte en defensa de l'escola concertada de Sant Cugat del Vallès. Fernández Díaz no volia fer cap declaració als mitjans però, finalment, davant la insistència dels periodistes ha fet només aquest aclariment i no ha acceptat cap pregunta.