Feliu Guillaumes, que va ser diputat en la cinquena i en la desena legislatura, serà qui ocuparà l'escó del portaveu al Congrés del PDeCAT, Francesc Homs, un cop es faci efectiva la decisió judicial que l'inhabilita durant un any i un mes per exercir càrrecs públics.

Fonts de la formació han confirmat que la persona que reemplaçarà l'actual portaveu serà Guillaumes, militant de Convergència des del 1978 i el primer que no va sortir a la llista per la circumscripció de Barcelona que va concórrer a les eleccions del passat 26 de juny.

La inhabilitació d'Homs per desobeir el TC en la consulta del 9-N no serà efectiva fins que, en primer lloc, el Congrés rebi del Tribunal Suprem la notificació del seu veredicte per poder conèixer al detall totes les condicions per a l'execució de la decisió judicial.

Un cop la cambra tingui aquesta comunicació de l'alt tribunal, han explicat fonts parlamentàries, la reenviarà a la Junta Electoral Central (JEC), que és l'organisme encarregat de proclamar el nou diputat en funció de l'ordre de la candidatura que encapçalava Homs.

Feliu Guillaumes, funcionari del Cos Superior d'Administració de la Generalitat, ha estat, entre d'altres càrrecs, regidor de l'Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i segon tinent d'alcalde i portaveu de CiU en aquest municipi. A més, ha estat diputat de la cinquena legislatura (1993-1996) i de la desena (2011-2016).