L'expresident del govern espanyol Felipe González ha titllat el viatge del president Carles Puigdemont a Bèlgica com un "acte de covardia, gairebé de vodelvil". En una entrevista al diari argentí Clarín, González també ha assegurat que el viatge de Puigdemont ha donat un "gran argument" a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela per declarar presó inconstitucional per als consellers que van declarar aquest dijous.

Tot i criticar la judicialització del conflicte català, l'expresident espanyol ha assegurat que respecta la independència judicial i ha volgut deixar clar que no té res a dir en contra de l'estratègia de la jutge. "El que fan els tribunals és que una senyora jutgessa atengui la petició del fiscal i dicti presó provisional sense fiança com a mesura cautelar. La gent ho respecta perquè el poder judicial és independent", ha afegit.

A la mateixa entrevista, Gónzalez defensa l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, tot i criticar que potser s'hauria d'haver aplicat abans, fins i tot per la consulta sobiranista del 9-N: "Si llavors s'hagués actuat políticament, fins i tot amb l'aplicació del 155 de la Constitució, no s'estarien desencadenant aquests inevitables procediments penals", ha defensat.