L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha considerat aquest dimecres que no es pot entrar en el diàleg per afrontar la crisi del coronavirus amb condicions prèvies tret del respecte al marc constitucional, "i si algun creu que enmig de la pandèmia ha de trencar aquest marc, s'està autoexcloent", ha dit en referència a Podemos.

En una entrevista en RNE i a la pregunta de si el PSOE hauria de reconsiderar les aliances per afavorir un acord més ampli amb l'oposició, González ha insistit que en aquest moment cal ser "extremadament respectuós" amb la Constitució i amb la Unió Europea i l'Eurogrup, i ha subratllat que "dins d'aquest perímetre s'han de plantejar els acords, els que surten del perímetre s'equivoquen".

"Si durant el diàleg, algun dels socis o no socis del Govern creuen que és el moment per canviar el model constitucional o trencar les regles de joc amb la UE, aquests s'estan autoexcloent i el Govern no pot ni ha de tolerar-ho", ha subratllat.

"Cal dialogar amb tots els que estiguin disposats a assumir la responsabilitat per lluitar contra un enemic que és la pandèmia", ha assenyalat l'expresident. I ha considerat que el que diguin els especialistes en la matèria és el "full de ruta" per lluitar contra la pandèmia.