L’expresident del Govern espanyol Felipe González veu “possible, inclòs probable” que hi hagi convocatòria de noves eleccions malgrat considerar “intel·ligent” el full de ruta de Pedro Sánchez per aconseguir guanyar la investidura, és a dir, no descarta que l’actual líder del PSOE fracassi en el seu intent de tancar un acord de govern.

Entrevistat per Canal Sur, González ha insistit que el document de treball de Sánchez està “ben plantejat”, i a més té el valor de ser una iniciativa “que desbloqueja la situació”. L’expresident, que admet no haver llegit “a fons” el text, valora positivament que Sánchez hagi “donat un pas cap endavant acceptant la negociació”, i per tant, ser el candidat a la investidura.

"Quadripartidisme imperfecte"

Amb tot, González no descarta que al final Sánchez no se’n surti i s’acabin convocant noves eleccions, ja que al seu parer, el “nou quadripartidisme” és tan “imperfecte” com el bipartidisme, afegint que ara hi ha un altre element diferencial que dificulta els acords, perquè “part dels nacionalistes que pactaven –en referència a CiU en el passat– ara estan per la ruptura".

Finalment, González considera que el PP s’hauria d’abstenir, en cas que el PSOE sigui capaç d’articular una majoria de govern, perquè si els populars no són capaços de formar govern “no han de impossibilitar la formació de govern per part d’un altre partit”.