El rei Felip VI ha convidat avui el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, a dinar en una terrassa de Madrid, cosa que s'ha interpretat a la capital espanyola com fer l'ullet a la política d'obertura radical que ha mantingut la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. El monarca espanyol ha convidat el president portuguès a la plaza de Oriente, on es feien les manifestacions fervoroses a favor del dictador Francisco Franco.

La presència del monarca espanyol i del president portuguès ha despertat la sorpresa dels vianants, i tots dos s'han fet fotografies a la taula ja sense la mascareta, i disposats a dinar.

Després de reunir-se al Palau Reial, en presència també de la reina Letícia, Felip VI i Rebelo de Sousa han sortit caminant per la Porta del Príncep i han creuat la plaça davant la curiositat dels veïns i els turistes que els han vist, alguns dels quals han saludat a distància amb la mà i altres s'han fet una foto de grup.

En arribar al restaurant després de passar per davant de Teatro Real, han ocupat una taula per a dos a la terrassa i s'han tret la mascareta per xerrar i degustar el dinar. El mandatari lusità visita Espanya per participar aquesta tarda, juntament amb Felip VI, en la presentació de la candidatura conjunta d'Espanya i Portugal per al Mundial de Futbol 2030 a l'estadi Wanda Metropolità, com a pròleg a un partit amistós entre les dues seleccions esportives.

El juliol passat, Rebelo de Sousa també va estar a Madrid en una visita privada, en la qual el rei va acompanyar-lo a visitar el Museu del Prado i va dinar amb ell al Palau de la Zarzuela. L'última vegada que es van veure va ser a Andorra durant la Cimera Iberoamericana que es va celebrar al país pirinenc el 21 d'abril.

Un mes abans, Felip VI va rebre el president portuguès al Palau Reial amb motiu de l'inici del segon mandat de cinc anys de  Rebelo de Sousa després de la seva rotunda victòria en les eleccions presidencials al mes de gener.