El rei Felip VI ha reivindicat aquest dimecres el que ha definit com la “independència”, “neutralitat” i “vocació integradora” de la Corona en l’acte de celebració del cinquè aniversari del seu regnat.

El monarca, que ha ofert un discurs després de condecorar amb la medalla del Mèrit Civil 41 ciutadans, ha assegurat que per exercir aquest “servei fonamental a l’Estat i la societat” cal que les seves actuacions estiguin guiades per “l’exemplaritat, la dignitat, la integritat, la capacitat de sacrifici i l’entrega sense reserves a Espanya”.

Per això ha “refermat” el seu “compromís de servei al conjunt dels espanyols que des del primer moment han guiat les meves actuacions com a cap d’Estat des de la “confiança plena en el nostre destí col·lectiu en democràcia i llibertat”.

“Mirem ara el nostre futur amb orgull i determinació” i amb la “confiança que ens dona la voluntat dels ciutadans de viure amb concòrdia i seguir fent passos cap a un futur de benestar i de progrés”, ha dit en un discurs on no ha fet referència explícita a la qüestió catalana ni al seu discurs del 3 d’octubre del 2017.