L'hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de Barcelona, situat a l'Avinguda Diagonal, es ven a preu de saldo per evitar el concurs, segons assegura El Confidencial. Es tracta d'un hotel emblemàtic de la ciutat que està molt endeutat i la crisi del coronavirus ha acabat de sentenciar-lo.

Segons han explicat diversos inversors al citat mitjà, l'hotel estaria a la venda per un preu simbòlic, ja que el comprador hauria d'encarregar-se d'un deute que podria ser d'entre 70 i 100 milions d'euros.

piscina Hotel Rey Juan Carlos I   web oficial de l'hotel

Piscina de l'hotel Rey Juan Carlos I / Pàgina web oficial de l'establiment

L'hotel, per un euro

"El concurs està preparat per finals d'aquest any si no es troba abans un comprador, a mi me l'han ofert per un euro més del deute", ha indicat un inversor. "És una operació molt complicada perquè, a més a més, la propietat del sòl de l'edifici i de l'edifici en si no és la mateixa. Els dos terrenys sobre els que s'aixeca l'hotel són una concessió de l'Ajuntament de Barcelona", apunta un altre dels inversors a qui també s'ha ofert l'edifici.

Un deute que fa anys que s'arrossega

A més a més, aquest hotel també arrossega una disputa judicial que Barcelona Project's SA va obrir contra l'empresari i expresident del Barça, Joan Gaspart, per presumpta estafa. Gaspart, que era propietari d'Hotels HUSA, va estar operant l'hotel Juan Carlos I.

Hotel Rey Juan Carlos I   web oficial de l'hotel

Entrada de l'hotel Rey Juan Carles I / / Pàgina web oficial de l'establiment

La querella en la que Turki Bin Nassen, el príncep saudita i actual propietari de l'establiment, demanava a Gaspart més de 16 milions d'euros, es va interpretar com una mostra de que Bin Nassen ja no injectava diners a l'hotel.

Després de trencar amb HUSA, Bin Nasser va arribar a un acord amb la cadena Fairmont per explotar l'hotel, recorda El Confidencial.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat