Xavier García Albiol ha demostrat que perdre fa poques setmanes l'alcaldia de Badalona, una de les úniques dues que tenia el PP a Catalunya, no li ha fet perdre el bon sentit de l'humor i les ganes de festa. En un vídeo publicat al seu compte de Twitter, Albiol ha desitjat un bon Nadal als seus seguidors d'una manera força curiosa. Ho ha fet amb un estudi de DJ i posant temes nadalencs com Last Christmas de Wham! i All I Want For Christmas Is You de Mariah Carey.

"Vull desitjar-vos que tingueu un molt bon Nadal i que aquest any 2022 us porti molta sort i molta feina però sobretot salut a tots", diu. "Vull compartir amb vosaltres d'aquesta manera diferent la meva felicitació nadalenca. És la primera vegada que 'punxo', espero que us agradi! Bones festes!", ha afegit en el tuit.

En el vídeo, es pot veure un Albiol somrient i ballant, i a sota hi ha una pantalla on, a més de desitjar bones festes, ja surt el seu nom acompanyat de l'any 2023. És quan hi haurà noves eleccions municipals a tot l'Estat i, per tant, també a Badalona, on Albiol aspira a tornar a l'alcaldia per tercer cop.

La caiguda de l'alcaldia

Com s'ha dit, la seva segona etapa com alcalde va acabar fa unes setmanes, quan una moció de censura de tota l'oposició el va fer fora en un ple marcat per la crispació i la divisió que viu el municipi des de fa anys. Albiol, que va ser expulsat gràcies als vots del PSC, Guanyem, ERC, els comuns i Junts, va aparèixer als papers de Pandora com a administrador d'una societat de Belize que es va tramitar a través d'una gestora andorrana. 

Albiol es va vincular a la societat anònima beliziana anomenada Luverne International Inc.el 7 d'abril de 2005. Tot plegat queda registrat en l’escriptura 6.879 del notari Diomedes Edgardo Cerrud subscrita a Ciutat de Panamà. La societat anònima havia nascut poc abans que l'alcalde de Badalona es vinculés amb aquesta, concretament l'1 de gener de 2005 i es va dissoldre el 2015. 

El mateix dia que els grups van registrar la moció de censura, Albiol va oferir una roda de premsa en la qual va anunciar que es tornaria a presentar per a les eleccions del 2023. "Veïns, veïnes, podeu tenir l'absoluta seguretat que em dedicaré en cos i ànima a que el maig de 2023 Badalona pugui tornar a tenir l'alcalde que vulgui la majoria", va dir. Albiol va afegir que no havia comès cap il·legalitat en tot l'afer de Belize i va acusar la resta de grups d'unir-se només per anar contra ell i el seu govern, acusació que porta fent des que Dolors Sabater va assumir l'alcaldia el 2015.

 

Imatge principal: l'exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol / Foto: @Albiol_XG