El president gallec i candidat del PP a la presidència de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha ironitzat aquest dimecres amb la "cimera internacional" que suposa la primera reunió de la taula del diàleg sobre Catalunya que reuneix delegacions del govern espanyol i el català encapçalades pel cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra.

Sánchez i els membres del seu Executiu han rebut aquesta tarda la delegació catalana als jardins del complex en un acte que per Núñez Feijóo "no té cap sentit", segons ha dit en declaracions a la premsa després d'un passeig pel municipi corunyès de Noia amb militants i afiliats del PP gallec.

El president de la Xunta ha preguntat que si quan ell va a la Moncloa com a representant del Govern gallec també es considera una cimera, a l'igual que aquest dimecres ha passat amb el seu homòleg català. Sobre això, ha considerat "absolutament desproporcionat" que quan un president autonòmic visita la Moncloa necessiti de "tres, quatre o cinc ministres" per mantenir una interlocució amb el cap de l'executiu estatal. Entén per tant que l'actuació d'aquest dimecres per part del Govern central posa en evidència que Pedro Sánchez "no pot ser president la setmana que ve si Torra, Puigdemont o Junqueras no volen".

Amb tot, per a Núñez Feijóo la dependència que té Sánchez amb els independentistes no justifica que l'"estabilitat de la legislatura" depengui dels partits catalans perquè ni els gallecs, ni els madrilenys, ni els andalusos "li devem res als independentistes de Catalunya" i per això rebutgen que "els nostres recursos" es posin a disposició de les seves demandes.

"No sé si Sánchez li deu als independentistes la seva presidència però la resta dels espanyols no els devem res", ha sentenciat Núñez Feijóo que encara no s'ha reunit amb Pedro Sánchez a la ronda de contactes que el cap de l'executiu estatal va anunciar amb tots els mandataris autonòmics.