El flamant president del PP ja ha satisfet un dels grans desitjos d'Isabel Díaz Ayuso. La presidenta de la Comunitat de Madrid podrà celebrar el congrés regional que es va convertir en motiu de batalla amb l'anterior líder dels populars, Pablo Casado. Alberto Ñúñez Feijóo ha decidit convocar de manera "immediata" els congressos regionals de la formació que encara falten per celebrar-se, que arrencaran el pròxim 20 i 21 de maig amb el conclave del PP de Madrid, sent el primer d'aquests fòrums en convocar-se. Així ho ha anunciat el coordinador general del PP, Elías Bendodo, en la seva primera roda de premsa, estrenant aquest nou càrrec des de la seu nacional de la formació després de la segona reunió del nou Comitè de Direcció de Feijóo.

Segons ha explicat Bendodo, el president del Partit Popular ha parlat amb l'actual president dels populars madrilenys, Pío García Escudero, per acordar la celebració d'aquest conclave regional en les dates del 20 i 21 de maig. De tota manera, tal com ha precisat, en els pròxims dies es farà una reunió de la Junta Directiva regional que serà la que convoqui aquest congrés extraordinari de manera oficial. És important assenyalar que la celebració d'aquest congrés del PP de Madrid va ser una de les tensions que van provocar la guerra interna entre l'actual direcció del partit, liderada per Pablo Casado, i l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Ara, Feijóo ha accedit ja a donar una data per a aquest congrés, que previsiblement ratificarà Ayuso com a presidenta del partit regional.

Agraïda per la "celeritat"

De fet, la mateixa dirigent madrilenya ja ha agraït a Feijóo la "celeritat" amb què s'ha convocat aquest conclave regional. Segons la líder popular madrilenya, aquest congrés "mantindrà viva la il·lusió que va generar el PP el 4 de maig passat". Es tracta de la data en la qual es van celebrar unes eleccions que van ratificar Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid.

Una desena de congressos pendents més

Aquest congrés extraordinari del PP representarà l'inici de la resta de conclaves regionals que els populars han de celebrar a tot el territori de l'Estat espanyol. Els populars tenen posada la mirada en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. "No podem perdre ni un minut", ha manifestat Bendodo. Segons ell, és important tenir "estructures fortes" dins del partit per engegar de forma immediata els onze congressos regionals pendents de celebrar. Feijóo ha encarregat un informe a Bendodo i al vicesecretari d'Organització Territorial, Miguel Tellado, per celebrar de forma "molt ràpida" aquesta desena de congressos regionals pendents (Extremadura, Madrid, Astúries, Cantàbria, Múrcia, Navarra, La Rioja, Catalunya i País Basc, a més de Ceuta i Melilla).