Rectificació. Hores després que es fes públic el recurs de cassació del PP contra la sentència que condemna la formació com a partícip lucratiu en la causa per la caixa B, per les obres a la seu de Gènova, el vicesecretari d'Institucional del PP, Esteban González Pons, ha anunciat que retiraran el recurs que demanava l'absolució del seu extresorer Luis Bárcenas. González Pons ha detallat que el recurs va ser redactat el novembre, sota la presidència de Pablo Casado, i que la direcció d'Alberto Núñez Feijóo desconeixia el seu contingut fins que ha estat publicat aquest dilluns. Han acordat retirar-lo perquè l'estratègia jurídica en què se sustenta "topa" amb la política i el PP no mantindrà un recurs que no s'entén en termes polítics.

El recurs de cassació presentat pel partit entre el Tribunal Suprem sol·licitava l'absolució de Luis Bárcenas en considerar que delicte fiscal relatiu al 2007 havia prescrit i que l'únic beneficiari va ser l'empresa que va dur a terme la reforma de la seu del partit. L'Audiència Nacional va condemnar l'octubre passat el PP per haver-se estalviat a l'exercici del 2007 123.669 euros en impostos en el 2007 mitjançant el pagament en negre de les obres a la seu del partit al carrer Génova de Madrid. La sentència absol al partit com a responsable civil subsidiari del delicte contra la Hisenda pública per l'Impost de Societats de 2008, però el condemna com|com a partícip lucratiu. En cas de ser absolt Luis Bárcenas, el PP també ho seria.

Estratègia jurídica xoca amb la política

González Pons ha explicat que el recurs "es va presentar ad cautelam tres dies abans del congrés nacional" de Sevilla de l'1 i 2 d'abril, abans que Alberto Núñez Feijóo assumís plens poders al carrer Génova. És a dir, que es va fer sense coneixement de l'actual direcció. El vicesecretari d'Institucional del PP ha volgut deixar clar que el PP és innocent "i va ser injustament condemnat", però ha insistit que l'estratègia jurídica d'aquest cas "xoca amb la lògica política", i "ha de pesar més la política que l'estratègia jurídica".

"No el coneixíem i no el compartim", ha sentenciat. Preguntat pels periodistes, el vicesecretari ha explicat que el recurs va ser "redactat al novembre" i que es va presentar davant del Suprem "tres dies abans" del XX Congrés Nacional (extraordinari) que es va celebrar a Sevilla els dies 1 i 2 d'abril. El recurs, segons informa eldiario.es està firmat per l'advocat i pel procurador, el dia 19 d'abril, tres setmanes després que Feijóo assumís el comandament del partit. Segons les explicacions de la direcció nacional del partit, l'advocat va actuar pel seu compte. No va demanar permís ni l'opinió de la nova direcció, que hauria tingut coneixement del seu contingut aquest dilluns.

Crítiques del PSOE

Precisament, el portaveu de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Felipe Sicilia, havia criticat que el PP d'Alberto Núñez Feijóo per sortir en defensa de Luis Bárcenas. "El PP de sempre", ha afirmat aquest dilluns abans que s'informés de la rectificació "Casado va voler investigar la corrupció d'Ayuso i Feijóo va anar a tapar-la; Casado va voler vendre la seu del carrer Génova perquè estava tacada per la corrupció i Feijóo es queda amb la seu de Gènova encara que estigui tacada per la corrupció; Casado va voler apartar-se de Luis Bárcenas i avui Feijóo surt en el seu defensa", ha explicat.