Les situacions desesperades requereixen mesures desesperades. Això és el que ha hagut de posar en pràctica el PP que, si vol aconseguir que el Tribunal Suprem rectifiqui a l'Audiència Nacional i absolgui el partit com a partícip lucratiu en la causa per la caixa B, per les obres a la seu de Gènova. Les obres es van pagar amb diners negres i si volen lliurar-se'n no tenen més remei que sol·licitar l'absolució del seu extresorer Luis Bárcenas, una petició que ja ha estat feta, segons assegura El Periódico​. El diari ha tingut accés al recurs de cassació que demana anul·lar la condemna de Bárcenas perquè el delicte fiscal relatiu a 2007 ja havia prescrit i perquè va beneficiar en solitari a l'empresa Unifica, l'encarregada de la reforma a la seu del partit.

El mes d'octubre passat, la justícia va tornar a condemnar el partit de Feijóo en relació amb la trama Gürtel per haver-se estalviat 123.669 euros en impostos el 2007 mitjançant el pagament en negre de les obres a la seu del partit de Madrid (al carrer Gènova). La sentència absol el partit com a responsable civil subsidiari del delicte contra l'Hisenda pública per l'Impost de Societats de 2008. L'escrit que ara ha presentat el partit, i que firma l'exfiscal de l'Audiència Nacional Jesús Santos, se centra en el delicte fiscal i assegura que no es pot imputar a Bárcenas perquè suposa un "aprofitament en solitari" per part de l'empresa que va dur a terme la reforma de l'edifici de Gènova.

El PP s'espolsa les culpes

A l'escrit el PP arriba a admetre els abonaments amb diners en negre de les obres però apunta que el concert entre Bárcenas i el responsable d'Unifica, "va ser només per pagar en B, i una de les conseqüències és que un dels concertats va decidir fer servir el pagament en B per defraudar a Hisenda sense que l'altre (l'extresorer) hagués tingut cap mena d'intervenció en aquesta conducta concreta". El citat diari apunta que des del PP afegeixen que tampoc hi va haver "estalvi de costs" per al PP, ja que no es va poder descomptar la despesa en el seu Impost sobre Societats ni l'estalvi fiscal. Si després Unifica no va fer públic aquest ingrés, diu l'escrit del PP, constitueix "un acte plenament propi, intern i sobirà, enterament en la seva esfera de domini, enterament en el seu àmbit d'organització".

Les excuses del partit al recurs de cassació són infinites: "Però per què voldria fer això un partit?", "Quines conseqüències beneficioses en podia treure?", diu el text que qüestiona que la sentència de l'Audiència Nacional faci referència a un estalvi d'un 7 o 8%. "Tindria sentit econòmic pagar en B per intentar aconseguir un estalvi d'entre un 7 i un 8% quan amb aquesta alternativa es perdria una opció fiscal amb més avantatges per al partit com és la de consignar una despesa deduïble en el marc de l'Impost sobre Societats que tributa al 25%", afegeix el text.

El PP s'aferra a la seu

El Partit Popular finalment no posarà a la venda la seu nacional de la formació al carrer de Génova de la capital madrilenya. El partit, sota l'exlíder Pablo Casado, havia dit que volia desfer-se de l'edifici per la seva forta relació amb els escàndols de corrupció que van ocórrer dins de les seves oficines. En canvi, el nou PP, sota el comandament d'Alberto Nuñez Feijóo, ha rectificat i ha decidit que la seu "és propietat dels afiliats" i que els edificis "no tenen la culpa de res", en referència als casos de corrupció que van esquitxar la seu i el partit.