El president del Partit Popular, Pablo Casado, va convocar ahir divendres la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a una reunió a la seu nacional del partit. Així ho ha comunicat des del PP aquest dissabte, en un comunicat on també han lamentat els esdeveniments dels darrers dies. Casado, en aquesta reunió, va demanar a Ayuso que fes un comunicat reculant i dient que el PP no l'havia investigat. També li va deixar clar que el partit "mai ha ordenat cap investigació sobre les activitats professionals del seu entorn".

Tot i que la reunió va ser "infructuosa", Ayuso va aportar la informació que se li havia exigit sobre la suposada comissió cobrada pel seu germà, que ja va dir que només es tractava d'una intermediació a canvi de 55.580 euros. Aquestes explicacions han motivat a una direcció nacional popular molt erosionada pels barons, mitjans de comunicació i entorn d'Ayuso a anunciar que el Comitè de Drets i Garanties es reuniran per tancar l'expedient a "canvi de res". És a dir, Casado estira el fre de mà, fa marxa enrere, i ara sí que li serveixen les explicacions de la presidenta de la Comunitat de Madrid i comença a fer passos per acabar amb la maniobra disciplinaria que el seu home de confiança, Teodoro García-Egea, va iniciar amb ma dura en reacció a la roda de premsa de dijous passat d'Ayuso.

El president nacional ha declarat que "el comunicat fet públic per la Comunitat de Madrid aportant la informació requerida sobre la contractació d'emergència durant la pandèmia s'incorporarà a l'expedient informatiu obert pel Partit Popular per concloure satisfactòriament". A més, ha assegurat que "mai ha ordenat cap investigació sobre activitats professionals del seu entorn i que emprendrà accions legals contra qualsevol que afirmi el contrari". Casado amb aquest moviment baixa l'escalada de tensions entre Ayuso i Gènova, després d'haver escenificat actuacions mai vistes en política espanyola, com són les acusacions de tràfic d'influències i l'espionatge brut.

Ayuso, la preferida

La guerra entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado ha deixat el partit dividit, però bona part dels votants ja tenen clar de quin bàndol estan. Segons l'enquesta d'IMOP-Insights que publica aquest dissabte El Confidencial, un 71% dels votants populars la vol com a presidenta del govern espanyol. Només un 14,5% votaria pel lideratge actual del partit, Pablo Casado.

I no només això. D'entre les persones consultades, més de la meitat - un 59% - mostren el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid i creuen que té raó en denunciar que han fabricat "presumptes corrupcions" per fer-la fora del partit. Un altre cop, Casado queda en minoria: només un 8% està a favor de la seva versió.

Els votants populars, segons el resultat de la mateixa enquesta, no s'han vist afectats per les acusacions de corrupció que en les darreres hores han esquitxat l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid pels contractes al seu germà. De fet, confien que tampoc afectaria els resultats del Partit Popular en un escenari d'eleccions generals. Un 77% creu que amb un lideratge d'Ayuso el partit tindria opcions de guanyar al PSOE. Per la contra, només un 15% creu que si Pablo Casado es manté el capdavant, podrien desbancar a Pedro Sánchez.