El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, i l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy han donat suport aquest dissabte al candidat popular a la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, i ho han fet amb un discurs a Galícia ple de crítiques cap a Carles Puigdemont i Arnaldo Otegi. "No volem que ens governin ni Puigdemont ni Otegui", han clamat tots dos durant la seva intervenció al míting del PP celebrat a la plaça de toros de Pontevedra, on s'han congregat unes deu mil persones.  Rajoy ha aprofitat la campanya electoral a Galícia per carregar contra l'amnistia, assegurant que només té l'objectiu d'aconseguir "set vots", mentre que Feijóo ha assegurat que "Galícia no necessita més governants com Sánchez i els seus socis".

Durant el seu discurs, Rajoy ha insistit que no vol que governin "els que donen indults als independentistes, ni aquells que suprimeixen el delicte de sedició". "Ni tampoc els amics de Putin", ha afegit, després que el jutge del cas Volhov hagi insistit a implicar Puigdemont en una trama russa. L'exlíder del PP també ha criticat la llei d'amnistia, la qual, segons Rajoy, "vol que els que van violar la llei i la Constitució siguin els bons, i els jutges, els fiscals i el govern que van aplicar el 155 per fer que es complís la llei siguin els dolents". "No volem aquesta amnistia", ha reiterat, tot reclamant que "aquells que passen per damunt de la llei siguin sancionats".

Així mateix, l'expresident popular ha carregat contra el govern de Pedro Sánchez per "atacar de manera immisericordiosa el poder judicial". "Això que estem veient no ho havíem vist des del 1978 amb la seva Constitució", ha argumentat Rajoy, que considera que "un govern com aquest és dolent per a Espanya i Galícia". "No volem a Galícia un govern com aquest, volem a Rueda i a Feijóo", ha exclamat.

Feijóo, contra Pedro Sánchez i Puigdemont

Per la seva part, l'actual líder del PP i cap de l'oposició ha demanat el vot per al seu partit a les eleccions gallegues durant el míting, on ha coincidit amb Rajoy en assegurar que "Galícia no necessita més governants com Sánchez i els seus socis". "No necessita un Puigdemont amb un altre nom", ha afirmat Feijóo, que ha acusat el president del govern espanyol de fer campanya per al BNG. "Demana el vot per a tots perquè Rueda després de guanyar no pugui governar i tant li fa qualsevol altra cosa i el que passi amb el seu partit", ha retret. En aquest sentit, ha reclamat "menys egoisme i més generositat, menys frivolitat i posturetes i més responsabilitat, menys sobiranisme i més autonomisme". "Menys fractura i més xuntos, menys Sánchez i més Rueda", ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!