El candidat a la presidència del govern espanyol del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha triat el Turó Park de Barcelona com a espai per al seu acte polític central a Catalunya de la campanya de les eleccions generals 2023, on s’ha reivindicat, davant unes 1.500 persones —segons el recompte del mateix partit— com el futur president del govern espanyol i ha tret a passejar els seus propis fantasmes tot assegurant que si Pedro Sánchez aconsegueix tornar a governar “les minories manaran encara més a Espanya i farà el que diguin Otegi, Rufián i Junqueras”. De fet, els pactes de govern del PSOE amb el que Feijóo ha anomenat “les minories” són per al PP la demostració que “per primer cop, un aspirant a la presidència opta a governar perdent”.

🟡 El mapa de la Catalunya del PP: del lideratge de Fernández Díaz a la improvisació de Martín Blanco

🟡 El mapa de l'Espanya del PP: de l'era Rajoy a l'assalt de Feijóo a la Moncloa

De fet, Feijóo ha insistit en un dels missatges de campanya: “Només demano que governi qui guanyi les eleccions” i s’ha avançat a donar el cop de gràcia al govern socialista assegurant que “avui ha sortit l’últim CIS de Tezanos de la història”, en referència a un sondeig que preveu una victòria del PSOE que abocaria Feijóo al fracàs polític. “El sanchisme és Tezanos”, ha insistit Feijóo, per afegir que si ell governa acabarà el “ridícul demoscòpic d’Espanya” i “recuperarem el CIS per a la nació”.

Feijóo, que ha evitat fer la més mínima referència a les seves mentides sobre les pensions, ha demanat la “concentració del vot” en la seva candidatura, per garantir la victòria i “rebel·lar-se” així “a la idea que la governabilitat estigui ocupada per les minories que no volen formar part del país” i també a la “idea que el Partit Popular ha de ser un partit testimonial a Catalunya” i per això ha reivindicat el PP com un “partit de majories, també a Catalunya”, i ha recordat que a les passades eleccions municipals van prometre que no es facilitaria que els independentistes arribessin a la batllia de Barcelona “i ho hem fet”. “La capital de Catalunya no la governen els independentistes ni els populistes gràcies al PP”, ha afirmat entre aplaudiments.

acte alberto nuñez feijoo nacho martin blanco barcelona foto miquel muñoz (1)
Alberto Núñez Feijóo amb el cap de llista per Barcelona, Nacho Martín Blanco / Foto: Miquel Muñoz

Tot plegat, al seu acte a Barcelona, Feijóo ha venut moral de victòria i confiança en què el PP guanyarà les eleccions de diumenge i ha volgut vendre el missatge que, d'aquí a uns mesos, podrà demostrar que “el president del govern d’Espanya estima profundament Catalunya”.

Fernández i Martín Blanco, teloners

Els teloners de Feijóo han estat el president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández i el cap de llista per la circumscripció de Barcelona, Nacho Martín Blanco. El primer ha fet gala del seu nacionalisme tot afirmant que “ser espanyol és meravellós i jo no ho canvio per res del món”, mentre que el segon ha criticat el lema polític d’ERC, ‘Defensem Catalunya’ i l’ha contraposat a la campanya del PP. “Et portarem a la Moncloa el 23 de juliol”, ha afegit Martín Blanco entre crits de "president" adreçats a Núñez Feijóo.