Les eleccions andaluses ja no van deixar un futur massa esperançador per al PSOE, ja no em refereixo només a la comunitat autònoma on el PP de Juanma Moreno va arrasar, sinó a Espanya en general. Les darreres enquestes vaticinen una victòria del PP en unes eleccions al Congrés, unes eleccions per a les quals no falta tant ja que toquen aquest proper 2023. Els sondejos no només donen la victòria a Alberto Núñez Feijóo; fins i tot s'atreveixen a dir que podria governar amb majoria absoluta. Precisament aquest dilluns, l'ABC porta a la portada una enquesta que titula: "El suport a Feijóo puja fins a poder platejar-se governar en solitari". El PP guanyaria les eleccions, obtenint entre 155 i 159 diputats i, per la seva banda, el PSOE s'estima que aspirarien a un màxim de 98 diputats, 20 menys dels aconseguits en les eleccions anteriors. També a la portada d'aquest diari, una fotografia de Felip VI al País Basc: "El Rei demana que l'esperit d'Ermua no caigui en l'oblit".

ABC
ABC

La germana de Miguel Ángel Blanco, Marimar Blanco, és la protagonista de la portada d'El Mundo: "Els pactes amb Bildu minen el vigor de l'esperit d'Ermua'". Aquest diumenge, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va reivindicar la memòria del regidor del PP Miguel Ángel Blanco amb motiu del 25è aniversari del seu assassinat a mans d'ETA. El cap de l’executiu va assistir en l’acte d’homenatge a les víctimes del terrorisme que va organitzar el municipi d’Ermua, al País Basc, juntament amb el rei Felip VI. Aquest diari també veu un viratge al centre del PSPV: "El viatge al centro de Ximo Puig després de la desfeta d'Andalusia".

El Mundo
El Mundo

El País es fa ressò de la investigació internacional sobre Uber: "Una filtració massiva revela les males pràctiques d'Uber". El titular del rotatiu madrileny, però, és per a l'etapa final de la legislatura espanyola: "Els socis exigiran a Sáncgez un gir a l'esquerra". El diari assegura Unides Podem, ERC, Bildu i Més País demanen al PSOE una reforma fiscal progressista i que aquesta petició es farà durant el debat de l'estat de la nació que comença aquest dimarts i acabarà dijous. 

El Pais
El País

Sobre l'acte a Ermua, La Razón es fixa en la disputa oberta entre els partits polítics per la llei de memòria que vol impulsar el govern espanyol: "L'homenatge accentua la guerra per la Memòria". Durant el seu discurs, el monarca va saludar a les víctimes i els familiars del terrorisme i va descriure el dia de la mort de Blanco com un episodi que el va deixar “consternat”, però va recordar que el país es va mobilitzar de forma “històrica” contra el seu assassinat. Felip VI, també va valorar l’esperit “de fortalesa” del poble d’Ermua i la necessitat de seguir defensant “la vida, la llibertat i la dignitat” de les víctimes. “No podem permetre que hi hagi generacions que no ho recordin”, va insistir, “el seu dolor ens importa”. Espai també per al coronavirus: "La baixada d'ingressos mostra que el pic de la setena onada de la covid comença a superar-se".

La Razón
La Razón

El Periódico es fa ressò de la intenció del president espanyol, Pedro Sánchez, d'esgotar el seu mandat: "Sánchez intenta assegurar el final de la legislatura". Fotografia per a l'acte de record al País Basc per a Miguel Ángel Blanco, regidor del PP assassinat fa 25 anys per ETA: "Homenatge entre retrets". Alberto Núñez Feijóo, que ja va encapçalar un homenatge propi al seu regidor assassinat un dia abans de l’acte oficial, va carregar contra els acords entre el govern espanyol i Bildu per a la Llei de la memòria històrica, la qual es va comprometre a derogar.

El Periódico
El Periódico

També La Vanguardia destaca l'aniversari de l'assassinat de Blanco: "L'esperit d'Ermua reviu durant un dia per recordar Blanco". Marimar Blanco, germana de Miguel Ángel Blanco, va reclamar aquest diumenge que la memòria democràtica reconegui la història del terrorisme "amb bons i dolents, víctimes i botxins". "La justícia i la veritat hauria de ser prioritat de qualsevol govern. El contrari ni és just ni és decent", va insistir. A més: "Espanya és el país amb més ciberamenaces de robatori d’informació a escala mundial", avisa també el diari.

La Vanguardia
La Vanguardia

"La meitat dels nous metges són de fora de Catalunya", informa l'Ara, que també explica que el rei incrementa els seus actes en territori català, on no fa discursos polítics, per tal de recuperar suports: "Felip VI intenta refer la relació amb Catalunya". El diari català fa aquest titular després de la visita de la princesa Elionor i la seva germana la setmana passada a Catalunya en motiu de l'entrega del premis Princesa de Girona. La hereva al tro i la infanta van ser rebudes a Figueres entre crits de suport i de detractors de la monarquia.

Ara
Ara

El Punt Avui es fixa en els atacs informàtics: "Cibervíctimes". Fotografia per al Mulla't per l'Esclerosi Múltiple: "A l'aigua per una bona causa". La 29a edició del 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' va recuperar aquest diumenge el seu format habitual després de la pandèmia i va omplir més de 500 piscines d'arreu de Catalunya. "És un any d'explosió total", va celebrar la directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera. 

El Punt Avui
El Punt Avui