El debat sobre l'amnistia segueix sent protagonista. El líder del PP i candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo, ha exigit a Pedro Sánchez rectificar i donar marxa enrere després de "mobilitzar als seus ministres" per dir que estan disposats a "acceptar el xantatge de Puigdemont" i dels independentistes que han posat sobre la taula com a "condició per donar suport a la seva investidura". En la seva intervenció aquest divendres a l'acte de clausura del Campus FAES organitzat per la fundació de José María Aznar, Feijóo ha demanat a Sánchez que "desmenteixi que està disposat a accedir a les pretensions il·legals de l'independentisme. I si ja és greu que estigui disposat a obrir la porta a una amnistia de la qual renegava, més greu encara seria fer-ho a canvi de la seva investidura". 

En contra de l'amnistia

Feijóo ha denunciat que "el xantatge està sobre la taula" i ha recordat al president del govern espanyol en funcions que ell mateix assegurava abans de les eleccions generals del 23-J que "l'amnistia no cabia en la Constitució i que, per descomptat, tampoc el referèndum". El líder dels populars ha assegurat que el futur d'Espanya no pot dependre de les exigències "de polítics que no creuen en Espanya". 

El líder dels populars ha aprofitat per denunciar la "deriva del partit socialista que lidera Sánchez". Segons Feijóo, va directament amb els passos a "soscavar" els principis bàsics de la democràcia amb l'única intenció de "mantenir-se en el poder". A tall d'exemple ha nomenat la posició del PSOE després del 23-J de no reconèixer la derrota, ni de felicitar-los per ser guanyadors dels comicis. Així com, portar al TC l'escó de Madrid per "intentar modificar el resultat electoral", i menysprear a "més d'11 milions d'espanyols que van votar canvi". Feijóo també ha criticat l'expulsió de Nicolás Redondo Terreros del PSOE, i l'ha acusat d'intentar "silenciar a aquells que els van votar i que no accepten el que estan fent".

Suport a Aznar

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, s'ha convertit en el protagonista de la polèmica aquesta setmana després que titllés l’amnistia “d’autodestrucció constitucional” i ha insinuat que l’actual cap de l’executiu pot haver “perdut el cap” per obrir-se a negociar-la. A més, Aznar va fer una crida a la mobilització en contra de l'amnistia. La resposta del govern espanyol va ser contundent i en veu de la portaveu, Isabel Rodríguez, que el va acusar de "colpista"

En l'acte de la FAES, Feijóo i Aznar han mostrat el seu suport mutu. Aznar ha estat l'encarregat de donar el relleu a Feijóo i l'ha presentat com a "l'esperança d'Espanya", mentre que el líder del PP li ha explicitat el seu suport i el de tot el partit després de les crítiques del govern espanyol, que al seu judici busquen "fer callar" qualsevol veu contrària a les cessions enfront de l'independentisme. Feijóo ha fet broma amb Aznar, al qual li ha dit que si fos "colpista" el govern espanyol li indultaria, amnistiaria i li demanaria a més el seu vot per a la investidura.