El discurs d’Alberto Núñez Feijóo en el debat d’investidura de Pedro Sánchez ha inclòs algun moment en què ha aflorat la ironia i també la rialla oberta de bona part dels assistents a la sessió, en especial quan el líder del Partit Popular, ha esmolat el seu enginy per carregar contra Sánchez per la via de fer befa i mofa de la situació d’Irene Montero, actual ministra d’Igualtat en funcions que, a causa de la crisi de Podemos amb Sumar, no té cap papereta per repetir com a membre de govern. Amb una mica de raó per la seva part, Feijóo s’ha preguntat com és que si el govern socialista es vanta d’haver estat el més feminista de la història, té previst cessar Montero.

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE

“Què fem amb Podemos, li donem un ministeri?”, ha manifestat Feijóo en un moment del discurs, per afegir, adreçant-se directament a la interpel·lada, situada a pocs metres d’ell: “què n’opina, senyora Montero?”, per continuar assegurant, amb una punta d’ironia, que “tan bé que ho han fet vostès a Igualtat i resulta que la senyora Montero és una pèssima ministra”, per reblar que és “sorprenent” que Pedro Sánchez hagi presidit “el govern més feminista de la història i cessarà la ministra d’Igualtat?” Montero, amb cara de circumstàncies i una mica vermella, ha hagut d’empassar saliva davant les ironies de Feijóo. 

 


Cal tenir en compte el context de la crisi entre Podemos i Sumar. El 86,59% dels 31.000 inscrits de Podemos van confirmar, a principis d’aquest mes, la intenció de marcar distàncies amb Sumar en la consulta sobre el nou document polític de la formació, que consagra la seva estratègia al marge de Sumar i la seva promesa de no dissoldre's dins la formació de Yolanda Díaz. A més, la seva secretària general, Ione Belarra, va exigir respecte a la seva formació, va rebutjar més vetos contra els seus dirigents i va assegurar que mai seran una "esquerra servil" amb el poder, malgrat que "hi ha una operació per substituir-nos" dins l'arc progressista, davant la irrupció de Sumar. Tots aquests elements comporten que els membres de Podemos no tinguin possibilitats de comptar amb cap ministeri al futur govern de Pedro Sánchez.

També a conseqüència del resultat d’aquella votació, la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, va assegurar que Podemos no "marxarà" malgrat l'"enorme preu polític" que assegura que els volen fer pagar per fer transformacions i malgrat que "ara volen que aquest govern de coalició (l'anterior de PSOE i Unidas Podemos) es converteixi en una anècdota". "L'única fórmula màgica que se'ls ha ocorregut, com no són capaços de convèncer els sectors populars, els nostres pobles, que és millor restauració que canvi, l'única cosa que són capaces de fer és intentar substituir Podemos per un altre partit que no incomodi els que manen, sense presentar-se a les eleccions i que deixi continuar fent als poders polítics, mediàtics i econòmics sense molestar-los massa", va declarar una Montero, que aquest dimecres ha hagut d’aguantar la ironia de Feijóo al Congrés.