El president del govern espanyol en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha rebut aquest dimecres els primers insults de "mentider" i "triler" abans de la primera mitja hora del debat d'investidura al Congrés, la qual cosa ha provocat una crida d'atenció per part de la presidenta de la cambra, Francina Armengol. Quan Sánchez ha acusat els populars i l'extrema dreta de Vox de rebaixar els impostos a les rendes més altes a València i Extremadura; quan ha acusat la dreta espanyolista de retallar en sanitat pública i de deixar milers d'infants sense plaça a escoles infantils, s'han esverat les protestes dels diputats del Grup Popular i s'han sentit crits aïllats de "mentider", "triler", i "pinotxo".

Armengol intervé

"A les Illes Balears es disposen a tancar les oficines de la lluita contra corrupció mentre promouen l'opacitat en les declaracions dels bens dels càrrecs públics", ha dit Sánchez a PP i Vox, enmig de crits de diputats del PP i Vox. Per aquest motiu, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, s'ha vist obligada a aturar un moment la sessió per cridar l'atenció ala diputats i demanar respecte per l'orador perquè Sánchez pogués continuar amb el seu discurs d'investidura. "Si algú no vol escoltar la intervenció del candidat a la presidència del govern és lliure de no fer-ho", ha avisat Armengol enmig d'aplaudiments dels diputats del PSOE.

De fet, Sánchez s'ha pres amb ironia les protestes de la dreta i l'extrema dreta espanyola, avisant-los que se'ls hi faria llarga la seva intervenció, fent referència al fet que PP i Vox estaven interrompent Sánchez cada dos per tres. De fet, PP i Vox han seguit les seves crítiques contra Sánchez durant tota la seva intervenció, amb crits i insults que s'han efectuat durant tota la intervenció. De fet, Sánchez ha recordat que "ja ve d'una legislatura que l'han insultat i li han dit de tot". 

Tensió a Madrid

Tot plegat en un clima de tensió als carrers de Madrid, amb protestes diàries davant la seu del PSOE de Madrid i proclames franquistes als seus carrers. Precisament, més d’un centenar de manifestants s’acumulen des de mig matí a l’exterior del Congrés dels Diputats protestant en contra de l’amnistia i coincidint amb la primera jornada de la sessió d’investidura de Pedro Sánchez. Allà, hi ha hagut insults contra Sánchez i contra Carles Puigdemont. Els manifestants s'han situat davant el cordó policial que impedeix entrar a la zona acordonada per la policia a la qual no es pot entrar sense autorització. Tot i l'enuig i els càntics -que són els mateixos que es reprodueixen cada nit a la seu del PSOE, al carrer Ferraz-, de moment, no s’han registrat incidents i la concentració transcorre sense problemes, exceptuant que han increpat l'equip de TV3.