El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, convocarà eleccions, que tocarien després de l'estiu, per al proper 5 d'abril. Aquesta jornada electoral, doncs coincidirà amb l'avançament electoral anunciat aquest migdia pel lehendakari, Íñigo Urkullu.

Feijóo ho ha anunciat aquesta tarda en una conferència de premsa després d'una reunió extraordinària del Consello de la Xunta, a qui ha avançat la decisió. Els comicis autonòmics a Galícia ja van coincidir amb els del País Basc el 2009, el 2012 i el 2016.

El president de la Xunta ho ha justificat per l'objectiu de "reduir al màxim el període electoral" i evitar "una campanya de sis o set mesos", mentre ha deslligat el pas de l'horitzó electoral català.

Aquest mateix dilluns el president firmarà el decret que ratifica l'avançament electoral de mig any a la comunitat i la nova legislatura començarà el 5 de maig de 2020. Feijóo ha remarcat que el Govern que surti de les urnes tindrà "molt camí caminat" i marge per aprovar en temps i forma els pressupostos per a l'any que ve.